Valg af kvalitetshundefoder – hvad du behøver at vide

Vidste du, at bare ved at vælge et kvalitets hundefoder, kan du forlænge din hunds liv og undgå potentielle sundhedsrisici såsom hjertesygdomme og fedme? Det er vigtigt at tage sig tid til at lære at læse og forstå hundefoderetiketter. Det vil give dig mulighed for at vælge et foder, der passer til din hund, og redde dem fra et dårligt livskvalitet fyldt med sundhedsproblemer og give dem en livskvalitet.

At fodre et foder af dårlig kvalitet kan forårsage en lang række sundhedsproblemer for din hund. For at nævne et par stykker:

  • Hjerteproblemer
  • Dårlige energiniveauer
  • Fordøjelsesproblemer

Der er mange faktorer, der er vigtige for at bestemme, hvilket foder der er ideelt til din individuelle hund. Et godt sted at begynde er ved at vurdere din hunds personlige oplysninger. Dette vil omfatte følgende:

Både nuværende og tidligere helbredstilstande.
Enhver og alle skader, især dem, der forårsager gentagen funktionsnedsættelse eller smerte
Hvor gamle er de
Allergier

Mad kan lide og ikke lide

Start med at evaluere din hunds generelle helbred. Har de haft mange sygdomme i deres liv, eller måske er de overvægtige? Bekæmper de tilbagevendende helbredsproblemer? Ved at identificere eventuelle særlige behov, din hund måtte have, kan du begynde at indsnævre dine fodervalg baseret på deres individuelle sundhedsbehov. For eksempel, hvis du har en brugshund som en Border Collie, kræver den store mængder protein, fordi de er ekstremt aktive og har brug for proteinet for at understøtte deres energibehov.

Overvej eventuelle skader din hund måtte have lidt, herunder både nuværende og tidligere skader. Ofte kan skader såsom en brækket knogle føre til gigtsmerter og ledsmerter. Hvis din hund har ledproblemer eller hoftedysplasi, får den brug for foder eller kosttilskud, der både kan forbedre tilstanden og lindre smerterne.

Din hunds alder spiller også en vigtig rolle i valget af kvalitetsfoder. Fødevarer, der er specielt designet til forskellige aldre, indeholder forskellige mængder protein. Det er meget vigtigt at vide, hvilket proteinniveau din hund har brug for. At fodre en hvalp med det forkerte foder kan f.eks. få den til at vokse usundt. Det samme med en ældre hund, hvis din hund er ældre, er for meget protein skadeligt for dem.

Mange hunde lider af allergier såsom kløe. Ofte er disse allergier forårsaget af en ingrediens i deres mad. Blot ved at skifte til et hundefoder, der har sundere ingredienser, vil ofte fjerne din hunds allergi.

Sidst men bestemt ikke mindst er din hunds individuelle smag. Hvilke smage eller ingredienser kan de lide eller ikke lide? Når du køber kvalitetsfødevarer, får du automatisk smag og forbedret smag, fordi råvarerne er friskere og af højere kvalitet.

Disse er blot et skridt i valget af kvalitetshundefoder til din dyrebare hvalp. For at hjælpe dig godt i gang, er her et par retningslinjer, du skal følge, når du skal vælge kvalitetsfødevarer.

Sørg for, at de først nævnte ingredienser er en hel kødkilde, såsom kylling, laks eller lam.
Undgå korn af lav kvalitet som majs eller spaltede korn som risgluten. Disse tjener kun som fyldstoffer i fødevarer af dårlig kvalitet og indeholder ringe eller ingen næringsværdi.
Vælg en fødevare, der er certificeret af AAFCO. Dette garanterer, at den mad, du vælger, i det mindste har opfyldt nogle ernæringsmæssige standarder.
Brug et værktøj til sammenligning af hundefoder til at bekræfte, at dine valg er kvalitetsfoder.
Når du har foretaget et par kvalitetshundefodervalg, skal du lave en prøveudtagningstest med din hund. Prøv hvert foder for at se, hvordan din hund klarer sig med det. Husk kun at prøve én mad ad gangen og rum hvert forsøg. Hvis du introducerer for mange nye fødevarer på én gang, kan det forstyrre din hunds mave og forårsage diarré. Det er også en god idé altid at lave en tid med din dyrlæge for at tjekke for helbredsproblemer, du måske ikke er klar over.

Husk, at dette kun er et trin i processen med at vælge et kvalitetshundefoder, og for at fuldføre processen, skal du fortsætte med at lære at tyde hundefoderetiketter og ingredienserne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *