Tapijtreiniging – Zero Res reinigingsmiddelen

Tapijten hebben over het algemeen veel zorg en onderhoud nodig. Er zijn veel tapijtreinigingsmiddelen op de markt verkrijgbaar. De meeste laten echter een karakteristieke geur achter nadat ze op tapijten zijn gebruikt. Dit betekent dat de reinigingsvloeistof een residu heeft achtergelaten. Het residu kan voorkomen dat ongedierte in de buurt van het tapijt komt of het tapijt helpen beschermen tegen morsen, vlekken en schimmelgroei. De restanten van het reinigingsmiddel starbrite kunnen echter schadelijk zijn. De residuen kunnen niet alleen giftig zijn voor mensen, maar ze kunnen ook alle lucht in de kamer vervuilen.

Het reinigingsmiddel kan kleine deeltjes in de lucht in de kamer afgeven, die in de lucht blijven zweven, de kamer niet verlaten en ook niet neerslaan. Deze deeltjes worden colloïdale verontreinigende stoffen genoemd. Ze variëren in grootte van enkele moleculen tot enkele nanometers of zelfs micrometers in diameter. Deze colloïdale deeltjes kunnen al dan niet schadelijk zijn. Terwijl sommige ernstige longinfecties en andere ademhalingsstoornissen kunnen veroorzaken, zoals astma, piepende ademhaling, enz., Kunnen andere volkomen onschadelijk zijn. Sommige tapijtreinigingsoplossingen kunnen ook stoffen in de atmosfeer afgeven die de atmosfeer van de aarde vervuilen.

Door het toenemende bewustzijn over onder meer de opwarming van de aarde, zijn fabrikanten tegenwoordig begonnen met het produceren van reinigingsmiddelen die zogenaamd geen residu achterlaten na het uitvoeren van hun reinigingsactie. Deze schoonmaakmiddelen worden ‘zero res’ schoonmaakmiddelen genoemd. Ze hebben dezelfde reinigende werking als andere normale oplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn, behalve dat ze geen resten achterlaten. Deze schoonmaakmiddelen zijn misschien iets duurder, maar zijn het waard, omdat ze niet vervuilen en op geen enkele manier schade toebrengen aan mens of dier.

Bovendien hebben sommige zero-res-oplossingen die momenteel worden vervaardigd ook bepaalde voordelen ten opzichte van de normale typen. Ze zijn in staat olieachtige vlekken, vet en andere moeilijk te verwijderen substanties van tapijten te verwijderen zonder de tapijtvezel of het tapijtmateriaal op enigerlei wijze te beschadigen. Er bestaat altijd het risico van beschadiging van de kleur van het tapijt en verzwakking van de vezels als het gaat om normale reinigingsmiddelen, die mogelijk te agressief zijn voor het materiaal. Nadat je het stof uit je tapijt hebt geklopt, kun je het besproeien met zero-res reinigingsoplossingen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventuele schade aan het tapijt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *