Hudallergi Definition, årsager og symptomer

 

Hvad er en hudallergi? En hudallergi er en reaktion forårsaget af et stof, der kommer i kontakt med huden, altså en hudallergi. Nogle former for kontakthudallergi er dermatitis, eksem og nældefeber. Kontakteksem udvikler sig, når huden kommer i kontakt med noget, som en person er allergisk over for. En reaktion på hudallergi kan behandling rødme eller endda hævelse, svie, brændende eller blærer og ja, kløe.

Hudallergier er en af de mest udbredte årsager til hudsygdomme. Generelt er de forårsaget af et immunsystem, som bliver overfølsomt efter eksponering for visse stoffer, som det anerkender som skadelige. Som et resultat af denne eksponering frigiver kroppens immunsystem enorme mængder antistoffer for at bekæmpe disse “angiveligt” skadelige stoffer. Frigivelsen af disse immunceller kan derefter forårsage en negativ reaktion i andre celler i kroppen.

Det vigtigste symptom på hudallergi er nældefeber, udslæt, hævelse, kløe, som kan omfatte et eller flere fysiske tegn som tør hud, og det resulterer i revner i huden. Hænder, ansigt, arme og nakke er de fælles områder, der er ramt af hudallergi, som normalt udsættes hver dag.

Nældefeber er røde knopper eller svulster, der dannes på det øverste hudlag. Normalt vil de først dukke op på et lille område, men de kan derefter sprede sig. Du vil opdage, at nældefeber kan dukke op i ansigtet, armene, halsen eller over hele kroppen. Naturen af nældefeber er at være kløende. Det betyder, at fødevareallergi forårsager hudkløe hos mennesker. Ofte kan huden virke kløende, før de faktiske nældefeber eller røde pletter af huden kommer til syne.

Almindelige symptomer på allergi omfatter rødme og kløe i øjnene, hvæsen eller andre vejrtrækningsproblemer, hududslæt eller nældefeber. Nogle mennesker med svær allergi kan endda opleve anafylaksi eller død i ekstreme eksponeringssituationer. Der er mange almindelige allergier, som mange mennesker lider af. Skæl fra dyr (især fra katte), pollen, støvmider og visse lægemidler kan alle være årsager til allergi. Nogle individer er også allergiske over for visse fødevarer eller endda hele fødevaregrupper.

Noget man skal huske på med hudreaktionen som følge af fødevareallergi er, at irritation af området eller at blive stresset over problemet kan få hudreaktionen til at blive mere udtalt. Med andre ord, hvis du bliver stresset, kan du faktisk psykologisk fremkalde nældefeber. Det er en reaktion af for meget kemikalie i din krop som følge af stress. Det betyder, at for personer med fødevareallergi kan de få nældefeberne til at blive værre, end de normalt ville være.

Eksem det mest almindelige hudproblem udløses af allergier. På samme måde er nældefeber forårsaget af allergier. Det er vigtigt at lære om allergi, så vi kan pleje vores hud. De fleste af os har forskellige ideer om allergi. Nogle af os tror ikke på allergi, mens nogle af os tror, at de lider af allergi med alle stoffer. De fleste af os er allergiske over for noget. De fleste af disse allergier er harmløse, men nogle som eksem kan forårsage mange lidelser og hudproblemer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *